Facebok Sayfamızı Beğenir misiniz?

Search

Avuç içi devrimi

 

 SGK il Müdürü Cem Dinç, pilot il olarak seçilen Konya’da 1 Temmuz itibarıyla kullanılmaya başlanılan “avuç içi damar izi kimlik doğrulama” sistemine 2′si üniversite ve 12 özel hastanenin geçtiğini söyledi. Dinç, sisteminin 15 Kasım’da tüm Türkiye’de geçileceği bildirildi.

SAHTE SİGORTALI ORTADAN KALKIYOR

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Cem Dinç, yaptığı açıklamada, pilot il olarak seçilen Konya’da 1 Temmuz itibarıyla kullanılmaya başlanılan “avuç içi damar izi kimlik doğrulama” sistemine 2′si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 12 özel hastanenin geçtiğini söyledi. Türkiye genelinde uygulamaya başlanan ‘e-reçete’ sistemiyle ‘avuç içi damar izi kimlik doğrulama’ sisteminin birbiriyle entegre olarak çalıştığını belirten Dinç, “Bu sisteme 20 ilimiz 15 Eylül itibariyle geçti, 15 Kasım’da ise tüm Türkiye’de kullanılmaya başlanacak” dedi. Yeni istemi uygulayan hastanelerle iletişim içerisinde olduklarını ifade eden Dinç, “Bu sistem uygulayıcıların ve vatandaşların lehine olan bir sistem ve bu yönde sürekli vatandaşlarımızdan olumlu talepler almaktayız.” diye konuştu . Dinç, sistemin yeni olmasından dolayı bazı aksaklıkların yaşandığını, aksaklıklara anında müdahale ederek, sorunların çözüldüğünü aktardı. Dinç, “avuç içi damar izi kimlik doğrulama” sistemine vatandaşların çok kolay uyum sağladığını ve sistemin Konya’da olumlu karşılandığını söyledi. Hastanelerin de sisteme çok çabuk uyum sağladığını ve yazılımlarını buna göre değiştirdiklerini anlatan Dinç, “Şu anda 25 bin vatandaşımızı kayıt altına aldık. Uygulayıcıların ve vatandaşların lehine olan bu sistem, vatandaşlarımız tarafından da olumlu karşılandı” dedi. Dinç, Türkiye’ye özgü olan uygulamanın yazılımının da bir Türk şirketine ait olduğunu söyledi.

 Hastaların sistem sayesinde farklı hastanelere gittiklerinde bile hiç beklemeden kısa bir doğrulama işlemiyle muayene olabildiğine dikkati çeken Dinç, şöyle devam etti: “Sistemin asıl amacı, sosyal güvenlik hakkının başka vatandaşlara geçmesini engellemek, bir denetim mekanizması oluşturmak. Bu uygulamanın devlete getirdiği çok büyük avantajlar var. Bunların başında sahte sigortalı tanımlamasını biz burada tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz. Sistem, bir vatandaşın başka bi TC kimlik numarası ile muayene olmasını engelliyor. Özelikle suistimalleri ortadan kaldırdığımız gibi hastanı da denetim altına almış oluyoruz.” diye konuştu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *